dilluns, 29 d’abril del 2013

AHIR vaig anar a...

AHIR vaig anar a... bé, en primer lloc, divendres vaig anar a la sessió Especial Finlàndia del Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona MECAL 2013, a l'Institut Francès de Barcelona.


En aquesta ocasió, alguns dels directors dels curts, així com representants del Festival de Tampere, Finnish Film Foundation i ELO School, van presentar una àmplia selecció del curts finlandesos que hem pogut gaudir durant el Festival, que va acabar ahir, el palmarès del qual va ser el següent...


D'altra banda, ara sí, AHIR vaig anar a... veure l'òpera L'Or del Rin al Gran Teatre del Liceu de Barcelona.


Aquesta òpera és el pròleg de la tetralogia Der Ring des Nibelungen (L'anell dels nibelungs), amb llibret i música de Richard Wagner
En un món harmònic, les ondines vetllen el seu tresor del fons del Rin. El nibelung Alberich, nan lleig i lasciu, els el roba perquè en sap el secret: qui pugui apoderar-se de l’or i forjar-ne un anell, serà amo del món, amb la condició de renunciar a l’amor. 

© Antoni Bofill   src Gran Teatre del Liceu
Wotan, el primer dels déus, guiat per l’astut semidéu Loge, pren l’or i l’anell a Alberich per pagar el palau del Walhalla, que uns gegants, Fasolt i Fafner, li han construït. El nan profereix llavors la terrible maledicció: l’anell significarà la dissort i la mort dels qui el posseeixin. La maledicció es compleix immediatament: un germà mata l’altre per ser-ne l’únic amo. 

© Antoni Bofill   src Gran Teatre del Liceu
Els déus entren al Walhalla.

© Antoni Bofill   src Gran Teatre del Liceu
Wagner ja va intuir que les lleis de la naturalesa i dels homes no estan harmonitzades.




Nauttikaa!
MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada