dijous, 4 d’abril del 2013

AHIR vaig anar a...

AHIR vaig anar a... la festa d'inauguració del Mecal Pro 2013, el Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona.





La festa de la XV Festival de Curtmetratges i Animació de Barcelona Mecal Pro 2013 es va celebrar a la Fàbrica Moritz de Barcelona...

 
 
...i va ser presentada pel seu director, Roberto Barrueco, que va parlar de la importància del Festival en el sector audiovisual dels curtmetratges i l'animació tant a l'estat espanyol com a la resta d'Europa. Tot i  la crisi econòmica que ha fet que l'ingeni dels seus organitzadors, amb el lema fer més per menys, hagi de buscar noves fòrmules per poder mantenir la qualitat i l'excel·lència del certamen, la seva tasca continua éssent, any rera any, il·lusionar, descobrir i perfeccionar. I ho farà, com l'any passat, reduint els dies de projecció a dijous, divendres, dissabte i diumenge, i, allargant, així, la durada del Festival, i ampliant les seves localitzacions al CCCB, el Convent de Sant Agustí i el Raval.


Finlàndia és, en aquesta edició, el país convidat, presentat per l'Instituto Iberoamericano de Finlandia, amb presència de la seva presidenta, Auli Leskinen, The Finnish Film Foundation i l'Embaixada de Finlàndia a Espanya. I, per això, aquí hi apareix el nostre blog. Per una banda, hi haurà una mostra d'un dels festivals més importants del món en l'àmbit del curtmetratge, el Festival de Tampere. També un especial de l'escola cinema ELO, adscrita a la prestigiosa Aalto-yliopisto Taiteiden ja suunnittelum korkeakoulu, i una mostra dels curtmetratges d'un dels cineastes més importants de tots els temps i, en especial, de Finlàndia, Aki Kaurismäki.


DJ Batidora i Bravo Fisher van ser els encarregats d'amenitzar la vetllada amb la seva música.


Aquí, doncs, comença el Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona MECAL Pro 2013, que s'allargarà fins al diumenge 28 d'abril, i que, des del blog, seguirem especialment, les sessions dedicades a Finlàndia.

Nauttikaa! Gaudiu!
MOI, MOI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada